Nooit eerder zagen we de Tasmaanse tijger in kleur. Tot nu dankzij unieke beelden

Ook wij keken vreemd op toen we deze diersoort zagen, want lang niet iedereen zal hebben geweten hoe een Tasmaanse tijger eruit ziet.

En da’s ook niet zo gek, want dit dier is in 1936 uitgestorven. Wie daar verantwoordelijk is? Je raadt het al, de mens. Dit diersoort leefde vroeger namelijk in Australië waarna de komst van de Europeanen ervoor zou zorgen dat het dier zou worden opgejaagd. De Tasmaanse tijger zou schapen aanvallen en dat was voor de indringers van het land blijkbaar reden om het dier weer op te jagen. Van 1888 tot 1914 zouden volgens officiële cijfers 2268 Tasmaanse tijgers gedood zijn, maar er wordt geschat dat het werkelijke aantal veel hoger ligt.

De laatste buidelwolf, zoals het dier ook wel werd genoemd, werd gevangen in 1933. Het dier zat toen gevangen in de dierentuin van Hobart op Tasmanië. Drie jaar later stierf het waarschijnlijk als gevolg van verwaarlozing.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NU.nl (@nu.nl)

Een kleine eeuw later worden er nu voor het eerst beelden in kleur gedeeld. De opnames van het dier zijn namelijk met kleur ingevuld zodat je nog beter ziet hoe ze eruit zagen.

Of misschien wel beter gezegd: zodat mensen nog maar eens geconfronteerd worden met al het leed dat ze aanrichten op deze planeet. Want wat was het een fascinerend dier…

Wat zijn jouw gedachten bij het zien van deze beelden? Laat het weten via een reactie.