Op het Griekse Eiland Santorini breken ezels hun rug door veel te zware toeristen

 - Algemeen, Dieren, Mensen

Er zijn al veel organisaties die zich inzetten om bewustzijn te creëren rondom toeristenritjes op olifanten. We weten steeds meer dat dat niet kan! Maar er gebeuren meer van dit soort ernstige dingen overal ter wereld. Dierenorganisaties op het Griekse eiland Santorini luiden nu ook de alarmbel. De ezels die worden gebruikt voor toeristenritjes zouden namelijk vaak ernstige wonden hebben aan de ruggengraat. Veel te zware toeristen zouden hier de oorzaak van zijn.

Het mooie eiland Santorini bestaat uit vele steile straatjes en trappetjes. Het heeft een lang pad dat van beneden helemaal naar de top loopt. Toeristen zouden zich graag op deze helling laten vervoeren door ezels. En dat terwijl je er in 30 minuten te voet bent, en zelfs met een kabelbaan kan! De ezels kunnen deze ritjes helemaal niet aan en ze zouden daarom dan ook vaak ernstige rugproblemen hebben zoals een ingezakte of gebroken ruggengraat. Ook zitverwondingen komen vaak voor bij de ezels.

De lokale boeren pleiten al veel langer voor een verplichte weging van de toeristen. Een ezel kan maar maximaal 51 kilo dragen, maar de realiteit is dat de dieren veel meer kilo’s met zich mee moeten zeulen. Actiegroep ’Help the Santorini Donkeys’ vindt dat ezels geen 51 kilo, maar maar 20% van hun eigen gewicht mogen dragen. De actiegroep richt zich nu op Facebook op toeristen die de klim omhoog niet kunnen maken in de brandende zon. Ze verzoeken toeristen om de ezels niet te berijden.

Naast de vele kilo’s die de ezels moeten dragen, worden ze ook niet goed behandeld. Ze staan de hele dag in de brandende zon en krijgen veel te weinig water. De actiegroep voegt daar ook nog aan toe dat oudere ezels aan hun lot worden overgelaten. Sommigen zouden zelfs zomaar van een klif worden geduwd..

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland? Maak dan GEEN ritje op één van de ezels!

De actiegroep is een petitie gestart om de ezels te helpen die je hier kunt tekenen. Teken allemaal! En deel dit bericht om mensen bewust te maken van de slechte omstandigheden waarin deze ezels leven!