Oplettende hond ziet hoe stroom jochie meesleurt en haast zich om hem te redden

 - Dieren, Mensen

Hond Max was een wat verwaarloosde pup toen hij in het Australische Port Noarlunga werd geadopteerd door Rob en Jamie Osborn. 

Inmiddels volwassen is Max uitgegroeid tot een lieve, zorgzame hond en daar weten z’n broer Nev en z’n baasje Rob alles van. Als een jongetje aan het strand wordt meegesleurd door de stroming besluit Rob namelijk om de hond op het ventje af te sturen. Hij schreeuwt naar het ventje om de naam van de hond te roepen en het beestje reageert daar onmiddellijk op door naar het jongetje in nood toe te zwemmen. Omdat de hond een speciaal vest aan heeft, kan het ventje daaraan vastgrijpen om zo naar de kust te worden gebracht. 

Het ventje is de hond heel erg dankbaar en dat geldt ook voor z’n moeder. Hoewel ze de jongen en moeder daarna uit het oog zijn verloren, komen Rob en Max wel op tv. En daarbij is duidelijk te zien hoe trots de familie op hun hond is. Meer dan terecht lijkt ons zo.

Over honden die mensen redden gesproken. Wat dacht je van hond Sammy die z’n familieleden redt van een brand thuis? Moet je ook even zien.