Oppassen geblazen: agressieve megawesp in Amsterdam opgedoken

 - Algemeen, Dieren

Het is voor het eerst dat er een Aziatische hoornaar, een megawesp, is opgedoken in Nederland en gelukkig zijn er foto’s van gemaakt. Maar dat betekent niet dat we meteen gefascineerd moeten raken door het insect, want het beestje is erg gevaarlijk.

De Aziatische hoornaar is namelijk per ongeluk in Europa terechtgekomen door een nest dat verstopt was in Chinees aardewerk. Sinds de komst is het hard gegaan met de voortplanting en nu is ook Amsterdam aan de beurt.

Foto: via Waarneming.nl

Het is echter wel oppassen geblazen want de megawesp staat op de lijst van de Europese Unie om te worden uitgegroeid. Het beestje kan namelijk voor erg veel schade zorgen, aangezien de natuur in Europa niet voor het insect is ingericht. Ook zullen veel andere andere insecten negatieve gevolgen ondervinden door de komst van de megawesp.

Foto: via Waarneming.nl

In Zeeland is de wesp vorig jaar aangetroffen, maar toen is het nestje uitgeroeid. Sindsdien is ‘ie niet meer in Nederland gezien: tot nu toe dan. De steken van deze wesp zijn niet altijd gevaarlijker dan van een gewone wesp, maar zijn wel een stuk pijnlijker. Voor mensen met een allergie zijn de steken echter wel giftig. Opletten dus.

Wie vind jij dat dit bericht moet hebben gezien? Verspreid dit nieuws dan, want dit is niet zomaar iets natuurlijk.