Syrisch meisje zingt een liedje over een trieste kindertijd… dan breekt ze in tranen uit

 - Algemeen, Kinderen

Normaal gesproken is het bij The Voice Kids altijd een feestje. Vrolijke kinderen zijn blij dat ze op het podium mogen staan en als ze de jury weten te overtuigen dan is het natuurlijk helemaal feest. Geregeld weten de kids met hun onschuldige blikken en grappige opmerkingen de juryleden aan het lachen te brengen.

Een optreden bij de Libanese versie van The Voice Kids krijgt echter een hele andere wending. Tijdens de auditie zingt de 9-jarige Ghena Bou Hemdan een liedje over de burgeroorlog in Libanon. Ze vertolkt daarbij het liedje ‘Atouna Ettofouli’, wat vrij vertaald ‘Geef ons een kindertijd‘ betekent. Ondanks dat ze nog maar negen jaar is heeft het meisje een prachtige stem en kan ze al snel op de steun van de jury rekenen. Maar na ongeveer een minuut stopt ze ineens en begint ze te huilen.

Ghena komt namelijk uit Syrië. Het liedje dat ze zingt over een burgeroorlog raakt het meisje in haar ziel. Ze is nog maar 9 jaar, maar heeft één van de meest vreselijke conflicten van dit moment zelf meegemaakt.. Gelukkig laat jurylid Nancy Ajram de van slag geraakte Ghena niet in haar eentje zitten. Nancy vergezelt Ghena op het podium en troost haar daarbij. Gezamenlijk maken ze het emotionele liedje af.

Het Syrische meisje is door naar de volgende ronde en gaat hopelijk een mooie toekomst als zangeres tegemoet. Voor veel andere Syrische kinderen ziet de dagelijkse realiteit er helaas anders uit. Het filmpje wordt daarom veelvuldig gedeeld op social media om zo op te roepen tot vrede en verdraagzaamheid.

Wil jij ook oproepen tot vrede en verdraagzaamheid? Deel het filmpje dan op Facebook met jouw vrienden. Elk kind heeft namelijk recht op een zorgeloze kindertijd.