Dit paard werd op wrede wijze vastgebonden… gelukkig heeft deze man het door!

 - Dieren, Mensen

Wanneer Ovidiu Rosu, dierenarts bij de organisatie Four Paws International, een groep paarden in een veld in het Roemeense Letea aantreft, merkt hij onmiddellijk dat er iets niet klopt. Een van de paarden heeft namelijk moeite om zijn vrienden bij te houden, omdat hij niet vrij kan lopen. De dierenarts komt tot de ontdekking dat iemand zo wreed is geweest om de voorbenen van het paard aan elkaar vast te binden met kettingen.

In de video vertelt de organisatie dat deze wrede gewoonte vaker wordt toegepast door eigenaren in Romenie. Een gruwelijke daad met als reden dat de paarden dan niet weg kunnen lopen. Dit paard is er gelukkig toch in geslaagd om weg te lopen bij zijn vorige eigenaar en Rosu weet precies hoe hij het paard uit zijn lijden kan verlossen. Hij wil de kettingen verwijderen, want moeten leven op deze manier is ondragelijk. Nadat het paard wordt verdoofd haalt Rosu de kettingen voorzichtig weg. De kettingen zaten dusdanig diep in de huid dat ze tot diepe vleeswonden hebben geleid.

Als het paard bijkomt uit zijn narcose is de opluchting en dankbaarheid groot. Als teken van zijn dankbaarheid beweegt het vermagerde paard zich voorzichtig richting Rosu om hem vervolgens vriendelijk en zachtjes met zijn neus te aaien. Wat een prachtig gebaar van zowel Rosu als het dankbare paard!

Vraag aandacht voor Four Paws International en deel de video op Facebook.