Politie bevrijdt een arme hond uit een snikhete auto door de ruit in te slaan

 - Algemeen, Dieren, Honden, Mensen

Als het warm weer is in Nederland dan kunnen we onze geluk niet op. Toch brengen de hogere temperaturen ook de nodige gevaren met zich mee. Zo wordt aangeraden om meer water te drinken en ook rekening te houden met onze huisdieren. Die kunnen immers veel last van de hitte krijgen.

Elk voorjaar wordt er wederom gewaarschuwd door de politie en dierenorganisaties dat huisdieren en kinderen niet in te warme auto’s moeten worden achtergelaten. En elk jaar komen er opnieuw weer voorbeelden aan bod die laten zien hoe onverantwoordelijk sommige mensen kunnen zijn.

Zo moest de politie in Diemen er onlangs aan te pas om een jonge hond uit een auto te bevrijden. Het arme dier zat opgesloten in de auto, terwijl het buiten 28 graden was. De temperatuur in de auto lag echter vele malen hoger. Een oplettende voorbijganger zag de jonge bouvier gelukkige in de snikhete auto zitten en belde de politie.

Het gevolg? Dat het raampje van de auto moest worden opengebroken. Daarnaast zal de eigenaar van de hond een proces-verbaal krijgen. Verder zal de eigenaar de kosten van de Dierenambulance en de ingeslagen ruit zelf moeten betalen. De politie waarschuwt ervoor om dieren en kinderen niet in een auto met temperaturen boven de 15 graden te laten.

pup-warme-auto1

Kan jij ook zo slecht tegen dit soort verhalen? Laat jouw frustratie dan horen. We kunnen deze boodschap niet vaak genoeg herhalen.