Politiehond die 3 keer werd neergeschoten krijgt onderscheiding voor dapperheid

De dappere politiehond Logan heeft bij honderden zoektochten en arrestaties geholpen en heeft daarbij talloze levens gered. Voor de lokale autoriteiten is dat reden om het dier te onderscheiden, al helemaal nadat het dier onlangs drie keer werd neergeschoten door een crimineel. De man wordt gezocht wordt voor poging tot moord. Gelukkige overleefde de viervoeter de aanslag op wonderbaarlijke wijze. Op 22 september jl. ontving Logan de lifetime achievement award. Twee jaar eerder was hij al met pensioen gegaan, na 7.5 jaar trouwe dienst, zonder daarbij ook maar een dag werk te missen. 

“Logan is mijn soulmate en ik ben zo trots op alles wat hij heeft bereikt. Logan heeft geholpen bij honderden zoektochten en arrestaties, hij heeft zoveel levens gered”, zo laat zijn geleider Ian Sweeney weten aan The Daily Mail.

Logan, geniet maar lekker van je pensioen. Over politiehonden gesproken. Had je al gezien hoe er indrukwekkende oefening werd gedaan met politiehonden in het Belgische Koksijde? Er springen daarbij zelfs honden uit een helikopter.