Hij redt deze pup uit een hevige brand. Dan adopteert hij de hond ook nog eens!

 - Dieren, Honden, Mensen

Wat heeft puppy Jake geluk gehad dat Bill Lindler, een brandweerman van de Hanahan Fire Department, zo oplettend was. Want het beestje was in een bijna fatale brand terechtgekomen en had zich onmogelijk op eigen kracht uit de situatie kunnen redden.

Toen Bill een brand bij de buren zag, schakelde hij meteen zijn collega’s in. Eenmaal binnen, redde hij de kleine pup. Jake was er slecht aan toe. Hij bewoog niet en ademde zelfs niet. Bill gaf de pup daarom mond op mond beademing, met succes. Desondanks was de hond ernstig verbrand. De onverantwoordelijke familie van wie de puppy eigenlijk was, kwam het arme dier niet ophalen. En dat terwijl hij de hulp zo hard nodig had. Gelukkig kwam de viervoeter beter terecht dan hij ooit had mogen dromen. Brandweerman, held, en dierenvriend Bill besloot om de kleine pitbull te adopteren. De dierenkliniek die de medische zorg verleende, waardeerde dit gebaar zo erg dat ze besloten om geen kosten te rekenen.

En dat zou het begin betekenen van een schitterend nieuw leventje voor Jake. Het duurde een paar weken voordat de hond geheeld was. Bill begon Jake steeds vaker mee te nemen naar zijn werk. Daar paste hij goed thuis en iedereen raakte verliefd op de schattige hond. Na verloop van tijd werd Jake zelfs als mascotte van het corps in Hanahan gezien. En dat zou leiden tot het leukste baantje ooit: die als brandweerhond. Jake moet nu worden opgeleid zodat hij als therapiehond ingezet kan worden voor slachtoffers van een brand.

Wij wensen Bill en Jake nog een hele mooie toekomst samen. Hopelijk geldt dat ook voor jou!