Serveerster volgt haar intuïtie en redt mishandelde jongen

 - Kinderen, Mensen

Als serveerster Flaviane Carvalho in de Amerikaanse stad Orlando ziet hoe een 11-jarige jongen er verloren bij zit aan tafel, en ook nog eens niets te eten krijgt van z’n ouders, vermoedt ze dat er iets aan de hand is. Het ventje heeft namelijk een schram tussen zijn wenkbrauwen en toont tekenen van mishandeling en verwaarlozing.

Voor Flaviane vormt dat reden om met de jongen proberen te communiceren door een bordje te maken met daarop een tekst: “Heb je hulp nodig?”. Als ze daarop een bevestigend antwoord krijgt van de jongen, loopt ze meteen naar achteren om de politie te bellen. 

Die constateren dat het jochie 10 kilo te weinig weegt voor z’n leeftijd en dat hij inderdaad mishandeld wordt. Zijn beide ouders zijn gearresteerd en het is dankzij Flaviane te danken dat de jongen uit een gewelddadige thuissituatie is gered. 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par NOS (@nos)

De jongen heeft onder meer getuigd dat hij wordt geslagen met een houten bezem, eens al ondersteboven aan een deur is gehangen en als straf vaak niet mocht eten. Het ventje is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Op het internet is een Gofund-campagne georganiseerd om de serveerster een financieel steuntje in de rug te geven. En dat heeft al voor duizenden dollars aan donaties gezorgd. Dat gunnen wij de vrouw van harte, die het waarschijnlijk niet al te breed zal hebben. 

In de video zie en hoor je Flaviane, een heldin die haar intuïtie volgt en het leven van de jongen voorgoed heeft veranderd. Wat een topper is het. Eens? Laat een reactie achter.