Stoere man trekt in de winter zijn shirt uit om aan zwerfhond te geven die rilt van de kou

 - Dieren, Honden, Mensen

In delen van Brazilië kan het vooral ‘s avonds ook koud worden tijdens de wintermaanden en dat geldt ook voor de metropool São Paulo. 

Als de broers Fernando Gabriel (30) en Felipe Paulino (33) bij de busterminal Jabaquara zijn voor de reis naar hun woonplaats, zien ze ineens een zwerfhond die helemaal rilt van de kou. Dan besluit Fernando Gabriel iets schitterends te doen, hij trekt een shirt uit om het aan het dier te geven. Z’n broer is ook ontdaan door de gebeurtenis en besluit het van een afstandje te filmen. En dat filmpje gaat nu viraal. Nationale media pikken het bericht op en besluiten om contact op te nemen met de broers als Fernando Gabriel het volgende over het moment zegt: 

“Ik kocht mijn kaartje en vertelde mijn broertje dat het hondje helemaal van de kou rilde en liep verder om de reis te vervolgen. Maar toen ik achterom keek, zag ik hoe hij z’n rugzak op de grond legde, zijn jas uittrok, z’n (favoriete) shirt ook uit trok en het hondje ermee instopte”.

Dat is overigens niet voor het eerst dat ze zoiets doen, want samen met hun ouders (top opvoeding gegeven zo te zien!), helpen ze altijd zwerfdieren in hun woonplaats Guarujá.

Felipe zegt verder zelf:

“Het was erg koud, ik hurkte en begon hem te aaien. Mensen keken en deden niets, één vrouw verklaarde me zelfs voor gek. Toen we terug gingen naar de plek probeerden we het dier te vinden. Als hij hier in Guarujá was geweest, zou ik hem mee naar huis hebben genomen, naar een dierenarts hebben gebracht, en proberen om een gouden mandje voor ‘m te vinden. ”

Hieronder zie je het bijzondere moment dat Felipe zich om het dier bekommert:

In deze video zie je ook hoe de jongeman zijn shirt uittrekt en zelf met z’n blote bast in de kou staat:

Wat zou jij tegen de broers willen zeggen? Laat het weten via een reactie op dit bericht.