Straatmuzikant raakte op 5-jarige leeftijd zijn ouders kwijt en leefde lang op straat. Nu hoopt hij op een nieuw begin!

 - Algemeen, Mensen

Mexico heeft er een nieuwe idool bij en hij luistert naar de naam ‘Jahvel Johnson’. Eigenlijk heet de zanger Pablo López Morales, maar omdat de man liever niet de naam draagt die hij van zijn ouders heeft gekregen, geeft hij de voorkeur aan zijn alias. Het verhaal van Jahvel is namelijk heftig. Op 5-jarige leeftijd raakte hij op straat de weg kwijt om vervolgens nooit meer thuis te komen: in de jaren daarna zwerfde hij tussen weeshuizen, pleegfamilies en de straten van de miljoenenstad Mexico-Stad. Zijn ouders zou hij nooit meer zien. Terwijl hij op straat leefde, kwam hij in een zware depressie terecht. De toekomst zag er somber uit..

Maar op een dag kreeg hij een tape recorder van een vriend en dat zou het begin betekenen van een carrière als straatmuzikant. Vergezeld door zijn wandelstok en oude tape-recorder betrad de inmiddels volwassen Jahvel de metro’s van de Mexicaanse metropool: zingen in de de metro hielp hem om 8 jaar lang te overleven op straat..

Nu staat de straatmuzikant voor de jury en het publiek van de Mexicaanse versie van ‘Got Talent’ — op jacht naar een nieuwe droom, naar een nieuw begin. Als de juryleden de 43-jarige man zien binnenlopen met zijn wandelstok, lijken ze in eerste instantie sceptisch over wat hen te wachten staat. Maar zodra Jahvel de eerste noot uitbrengt, weet niemand in de zaal wat er gebeurt: zelfs de jury is tot tranen geroerd..

Was jij ook zo onder de indruk en wens jij Jahvel ook het allerbeste toe? Deel de video dan op Facebook met jouw vrienden en familie.