Taxichauffeur redde 5 jaar geleden een straathond. Nu is het beestje z’n vaste bijrijder!

 - Dieren, Honden, Mensen

Te midden van zoveel taxi’s die door de Colombiaanse hoofdstad Bogotá rijden, is er één die opvalt door de vrij ongewone co-piloot, een hond verkleed als kerstman en met de naam Coronel. Vijf jaar geleden zou het diertje van de straat worden gered en sindsdien is hij het beste maatje van de vriendelijke taxichauffeur Nicolás Walteros. Voor Nicolás was het zelfs reden om de viervoeter mee te nemen naar z’n werk. Daarover zegt hij:

“M’n hond is nu niet meer alleen als ik aan het werk ben. Hij houdt er niet van om alleen te zijn, hij gaat veel liever op pad, en houdt ervan om onder de mensen te zijn.”

Voor de kerstdagen mocht de hond een waar kerst outfit aan en dat vond het beestje zo te zien geen enkel probleem. Wel zijn er volgens Nicolás mensen die de taxi niet willen instappen, omdat er een hond in zit, maar aan al die mensen heeft de chauffeur een duidelijke boodschap: “Geen enkel probleem. Jullie weten niet wat jullie missen”. 

Hieronder zie je de vertederende beelden. Hoewel het filmpje in het Spaans is, spreken de beelden wel voor zich. Laat je ons weten of jij ook graag deze taxi zou willen nemen?