Het toppunt van lafheid: moederhond werd vastgebonden in een zak met haar pups..

 - Dieren, Honden, Mensen

Helaas worden we er steeds weer aan herinnerd hoeveel dierenleed er is op de wereld. Het onderstaande geval is daar helaas een schrijnend voorbeeld van (het loopt gelukkig goed af).

We zien hoe een moederhond in een zak is vastgebonden en met haar puppies op een plattelandsweg in de buurt bij het Braziliaanse dorp Lagoa da Prata is achtergelaten. Gelukkig worden de viervoeters werden uiteindelijk gevonden door de heldin Josiane Almeida.

hond-brasil-3

Als Josiane de puppy’s thuisbrengt, geeft ze de honden te eten, en gaat ze naar de dierenarts. Daar blijken de puppy’s in goede gezondheid te verkeren. Moederhond is er slechter aan toe. Het teefje heeft een kwaadaardige tumor die zo snel mogelijk behandeld moet worden. Via sociale media is het Josiane toch gelukt om genoeg geld in te zamelen om de chemotherapie van de hond te betalen. Die behandeling slaat tot nu toe goed aan.

hond-brasil2

En het mooie is, Josiane heeft de beestjes ook geadopteerd. Nu krijgen ze wel alle zorg en aandacht die ze verdienen. Het trieste moment dat Josiane de honden vindt is op film gezet. De verontwaardigde vrouw kan haar woede niet verbergen en heeft maar één woord voor de daders: lafaards.

Ben jij in elk geval ook blij dat het goed is afgelopen? Laat het ons dan weten.