Trouw hondje wacht 3 maanden in ziekenhuis op zijn overleden baasje

 - Dieren, Honden

Meer dan drie maanden wachtte ‘ie op z’n eigenaar bij de ingang van het Wuhan Taikang-ziekenhuis in de Chinese provincie Hubei. 

De eigenaar was echter overleden aan het coronavirus, maar dat weerhield de hond er niet van om de man trouw te blijven. De kleine hond, van gemengd ras, kwam afgelopen februari samen met zijn eigenaar naar het ziekenhuis, op het meest kritieke moment van de pandemie in China. Voor de gepensioneerde man bleek het virus uiteindelijk fataal, hij stierf namelijk na 5 dagen. En de 7-jarige hond? Die bleef al die maanden daarna bij de ingang van het ziekenhuis wachten.

Toen de medewerkers van de kliniek zagen hoe de hond daar elke dag aan het wachten was, besloten ze om hem te voeden. Maar op 20 mei kreeg het ziekenhuispersoneel klachten van patiënten over de aanwezigheid van de hond (er zijn helaas altijd azijnzeikers).
De verpleegsters namen om die contact op met de Wuhan Small Animal Protection Association, die de kleine Xiao Bao zouden ontvangen, behandelen, en steriliseren.

Du Fan, directeur van het asiel, laat weten dat er nu gezocht wordt naar een baasje. Wij weten zeker dat ze daar wel in slagen en dat heeft hij wat ons betreft dik verdiend.

Wij wensen het beestje dan ook een zorgeloze toekomst toe. Geldt dat ook voor jou? Laat het dan weten.