Twee dolfijnen aangespoeld op het Zuid-Hollandse strand Monster

 - Algemeen

Er spoelen de laatste tijd wel vaker grote dieren aan op de Nederlandse stranden. Zo lieten we je laatst al zien hoe een verdwaalde walrus op Schiermonnikoog werd gespot om daarna de oversteek te maken naar het Friese Harlingen. 

Met dat dier gaat het gelukkig goed, maar datzelfde kunnen we helaas niet zeggen voor een aantal dolfijnen. In de video hieronder van de NOS gaat we namelijk naar het Zuid-Hollandse Monster waar twee spitssnuitdolfijnen zijn aangespoeld. Opvang- en kenniscentrum SOS Dolfijn heeft nog geprobeerd de dieren te redden, maar de dolfijnen hebben het helaas niet overleefd. Het eerste dier overleed al meteen nadat de hulpverleners ter plekke waren en het tweede dier werd nog tot in het water gekeerd, maar dat bleek te laat helaas. Spitssnuitdolfijnen leven doorgaans in diepe oceanen en horen niet thuis in de Noordzee, die als veel te ondiep wordt beschouwd.

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door NOS (@nos)

Wat doen deze beelden met jou? Laat het weten via een reactie op dit bericht. Houd ook onze website in de gaten voor onze dagelijkse updates.