Twee tieners die Pokemon spelen op straat helpen oude man om over te steken…

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

Toen de 13-jarige Blake Ockleston en Daniel Coyle-Smith samen buiten Pokemon speelden in het Nieuw-Zeelandse Auckland zagen de jongens een bevende oudere man die worstelde om een ​drukke straat over te steken.

De man gebruikte daarbij een rollator en had zichtbaar moeite met bewegen. Toen hij probeerde de drukke dubbele kruising van Clark Street over te steken, bleek hij namelijk niet snel genoeg om de oversteek te halen voordat de lichten weer op rood sprongen. En dat zorgde helaas voor een hoop stress bij de oude man.

Voor Blake en Daniel was dat reden op hun spel stil te leggen en naar de man te lopen om te kijken of ze hem konden helpen. De jongens werkten samen om de man stabiel te houden terwijl hij de weg overstak. In de tussentijd staken ze ook hun hand op om het verkeer te stoppen totdat ze aan de andere kant van de straat kwamen. Bovendien zouden de tieners de man ook nog naar het treinstation brengen. Daar zouden ze aan een beveiliger vragen of hij hem naar de trein kon brengen. Lyqueeshah Brooks zou getuige zijn van het vertederende moment van de twee generaties en zou er een foto van nemen.

Hoewel het hier om een alledaagse gebeurtenis gaat, is het wel een hele bijzondere. Soms kan een klein gebaar een groot verschil maken en voor deze kwetsbare man zal dat ongetwijfeld een enorm verschil hebben gemaakt.

Wij hopen dat Blake en Daniel een inspiratie mogen zijn voor andere mensen. Wat zou jij tegen de jongens willen zeggen? Laat het ons weten via een reactie.