Voormalig Siamese tweeling viert 21e verjaardag

Josie Hull en Teresa Cajas vieren een enorme mijlpaal waarvan velen niet hadden gedacht dat die ooit zou gebeuren. De tweeling, geboren in juli 2001, is net 21 geworden. Ze vieren niet alleen de verjaardag dat ze officieel volwassen zijn in de VS, maar ook de 20e verjaardag van hun fysieke scheiding. Hull en Cajas waren nog maar peuters toen ze in 2002 vanuit een klein dorpje in Guatemala naar de VS reisden om een risicovolle scheidingsoperatie te ondergaan. Ze waren aan hun hoofd met elkaar verbonden, een zeldzame aandoening die slechts ongeveer één op de tweeënhalf miljoen baby’s treft.

Na hun 23 uur durende operatie hadden Hull en Cajas verschillende tegenslagen, waaronder herseninfecties waardoor Cajas blijvende hersenbeschadiging opliep en Hull epileptische aanvallen en andere complicaties kreeg.

Maar de meisjes zetten dapper door, ook al wonen ze nu apart bij verschillende gezinnen. Hull en Cajas herenigden zich voor belangrijke momenten zoals hun 10e verjaardag, 15e verjaardag, en onlangs hun 21e verjaardag.

Wij wensen de twee een zo prettig mogelijk leven toe en hopen toch stiekem dat ze elkaar wat vaker mogen zien. Wat zijn jouw gedachten? Laat het weten.