Waarschuwing reddingsbrigade: ‘Ouders, doe alsjeblieft die smartphone weg’

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

Ga je komend weekend een dagje naar het strand? Denk dan eens na over de waarschuwing die de Haagse reddingsbrigade afgelopen week naar buiten bracht. Zij verzoeken ouders die met hun kinderen op het strand zitten vriendelijk om niet de hele dag naar hun smartphone te staren.

De reden? Je bent voortdurend afgeleid en kunt daardoor in een onbewaakt ogenblik je kind kwijtraken.

Afgelopen weekend werden er zo’n veertig (!) kinderen als vermist opgegeven. Uiteindelijk zijn ze gelukkig allemaal weer teruggevonden. “Het was een heel druk weekend. Maar veertig vermiste kinderen, dat is wel uitzonderlijk. Er was een jongetje bij dat echt een flinke wandeling maakte. Zijn ouders lagen op het Scheveningse strand en uiteindelijk vonden we hem terug voorbij het Wassenaarse slag. Dat is zeven kilometer verderop”, zegt Maurits Heukensfeldt Jansen van de Haagse reddingsbrigade tegen Omroep West.

De reddingsbrigade geeft ook nog wat tips voor ouders: doe je kind een polsbandje om met naam en telefoonnummer. Bij alle posten van de reddingsbrigade zijn deze bandjes gratis af te halen. En als je dan toch je smartphone wilt gebruiken, doe het dan op een nuttige manier en maak een foto van je kind zodra je er bent. Stel dat je hem of haar toch kwijtraakt, dan komt die foto heel goed van pas voor de politie.