Wakker Dier verklaart AH de oorlog: “wij blijven ze net zo lang achtervolgen tot ze ermee stoppen”

 - Algemeen, Dieren

Je zult het inmiddels wel op de radio hebben gehoord of via internet hebben vernomen: Wakker Dier heeft de Albert Heijn de oorlog verklaart en dat doet het op een wel hele originele manier: elke keer dat een busje van de Albert Heijn ergens een bestelling bezorgt, krijgen ze een voertuig van Wakker Dier achter zich aan met daar een groot billboard op geplakt. De reden? Dat de kippen bij geen enkele supermarkt zo weinig ruimte hebben als bij de Albert Heijn: zo moeten 16 kippen het onderling uitvechten op een vierkante meter.

Dat zorgt er weer voor dat de kippen gestrest raken en elkaar zelfs aanvallen. “Wij kunnen het niet verteren dat de AH de kippen zo laat stikken”, zeggen ze bij de stichting. Ook geven ze bij Wakker Dier aan net zo lang door te zullen gaan met de actie totdat de supermarktketen een einde maakt met de praktijken.

Dat brengt ons meteen bij een prangende vraag: wat vind jij van de actie? Goed gedaan en terecht van Wakker Dier? Of heb je een andere mening. Laat het vooral even weten.