Weerzinwekkend: 2 zwaar verwaarloosde kittens gedumpt bij container in Nieuwegein

 - Dieren, Katten

We zien vaak genoeg weerzinwekkende verhalen voorbij komen over dieren die gedumpt zijn, maar vaak komen die uit landen ver weg. Toch worden er ook nog altijd dieren in Nederland gedumpt, zo blijkt uit de publicatie van Stichting Dierenhulpverlening Woerden.

Uitgerekend op oudejaarsdag kregen zij namelijk een verschrikkelijke melding van 2 piepkleine kittens die waren gedumpt. De beestjes werden gevonden in een zwarte krat op de parkeerplaats bij de Makro aan het industrieterrein Laagraven Nieuwegein. De dieren van zo’n 4 maanden oud waren letterlijk gedumpt, dichtbij een afvalcontainer.

Alsof dat niet erg genoeg was, waren de dieren ook nog eens ernstig verwaarloosd. De stichting schrijft daarover:

“Ze hadden dikke buiken, misvormde pootjes, zwarte ontlasting, lieten hun plas lopen en konden niet eten, drinken, staan of lopen. Ze hebben in hun nog zo prille leventje enorm veel pijn geleden.”

Helaas zou de zorg van de stichting tevergeefs blijken. Ondanks alle inspanningen zouden de dieren komen te overlijden en dat heeft alle betrokkenen heel erg geraakt:

“Helaas hebben we ze na twee dagen intensieve behandeling moeten laten inslapen. Wij maken veel dierenleed mee, maar de toestand van deze kittens heeft ons extra hard geraakt. We zijn verdrietig, geschokt en boos.”

Om die reden zijn ze bij de stichting dringend op zoek naar getuigen:

“Heb jij op Oudejaarsdag op de parkeerplaats bij de Makro Laagraven iets gezien of heb je andere informatie over deze twee kittens? Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten, zodat wij de informatie kunnen delen met de politie.”

Wat hopen wij vurig dat de daders worden gepakt en een gepaste (lees: loodzware) straf krijgen. En alle toppers van hulpverleners wensen wij veel sterkte toe.