Zij hadden één droom: een veilige opvang voor zwerfhonden opzetten..

 - Dieren, Honden, Mensen

De oprichters van DASH (Dream Of A Shelter) hadden als droom om een opvang voor zwerfhonden op te zetten en wat zijn we blij deze droom is uitgekomen. We zijn in Griekenland waar enorm slecht wordt omgegaan met dieren en er miljoen honden op straat leven. En dus is het juist op dit soort plekken hard nodig dat er mensen zijn die zich juist wel inzetten voor het lot van deze dieren. Een van hen is vrijwilligster Carina en zij beschrijft haar gevoelens over deze opvang misschien op de meest pakkende manier mogelijk: 

“Ik ben bescheiden. Ik ben verbaasd. Ik ben diep triest. Ik ben vol vreugde. Twee weken vrijwilligerswerk in Griekenland en mijn wereld staat op z’n kop. Het was de meest intense ervaring die ik tot nu toe heb ervaren. Ik dacht dat ik wist wat ik kon verwachten. Ik dacht dat ik het leven kende. Tjonge, was ik naïef. Daar ben ik, zojuist aangekomen in een asiel en ik word begroet door zoveel honden, ik weet niet eens hoe ik me vooruit moet bewegen en ze allemaal moet zien te aaien. En dan leer ik een aantal van hen beter kennen en kom ik meer te weten over hun verhalen. Ze zijn neergeschoten, meegesleurd aan auto’s, gebruikt in gevechten en misbruikt voor allerlei andere wreedheden. Ik zou verwachten dat ze nerveus, verlegen, agressief zouden zijn, maar het tegenovergestelde was waar.”….

Hoe het er bij het asiel wel aan toe gaat, zie je hieronder. Wat hebben wij diep respect voor dit soort mensen. Geldt dat ook voor jou? Laat het ons dan weten door te reageren.