Zij proberen zoveel mogelijk dieren te redden. Maar het gaat niet altijd goed…

 - Dieren

Het Britse ‘Wildlife Aid’ zet zich in voor het welzijn van dieren en zorgt er vaak met succes voor dat in nood verkerende dieren worden opgevangen en behandeld. Zo ook vandaag. Oprichter Simon vertelt hoe twee dierenartsen bijna de hele dag doorbrengen aan de operatietafel. Allemaal om te vermijden dat een kleine das sterft als gevolg van haar kritieke toestand. Haar hart klopt nauwelijks en de temperatuur is bij verre niet zoals het zou moeten zijn. Toch laat het beestje na twee uur tekenen van herstel zien. Halverwege de middag wordt de situatie stabiel en zijn de artsen optimistisch over het herstel van de das. Rond middernacht is de situatie nog steeds stabiel en oogt het dier vredig. De artsen besluiten het beestje te laten slapen en checken elk uur even hoe het met haar gaat. Maar als ze ‘s ochtends om 08:27 zien dat haar ademhaling onregelmatig begint te worden verandert het optimisme al snel in pessimisme. Niet veel later sterft de das.  

De dierenartsen zijn er kapot van en rouwen om het verlies. Zoals ze rouwen om elk verlies. Want meestal loopt het met een lach af, maar vandaag was het dan tijd voor een traan. Ook Simon heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Toch zijn ze vastbesloten en laten ze de moed niet zakken. Er zijn namelijk nog veel meer dieren die hun hulp hard nodig hebben.

Simon heeft daarom een belangrijke boodschap voor de kijkers. Om de dieren te kunnen helpen is alle hulp welkom. Dus ook die van jou! Volg de activiteiten van Wildlife Aid daarom op de Facebook pagina en verspreid het woord. Zodat deze helden de aandacht krijgen die ze verdienen en nog veel meer dieren kunnen redden!