Zwaar gehandicapte man in rolstoel achtergelaten in vrieskou in Rijswijk

 - Algemeen, Mensen

IJskoud was het, maar toch werd een zwaar gehandicapte jongeman van 20 jaar oud in een rolstoel op straat gedumpt. Het gebeurde in Rijswijk en de jongen is met onderkoelingsverschijnselen ondergebracht in het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.

Een passant merkte de jongen op en belde meteen naar de politie. Vanwege z’n handicap kon hij echter niet communiceren. Ook had hij geen id bij zich. Er is wel een briefje gevonden bij de man waar op stond geschreven dat z’n moeder niet meer voor hem kan zorgen en dat z’n familie dakloos is.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par NU.nl (@nu.nl)

En dat maakt de situatie wel heel erg pijnlijk. Intussen wordt onderzocht wie de familie is en hoe de man de juiste zorg en hulp kan krijgen. Als buitenstaander is het hier heel erg moeilijk om te oordelen, vooral als je niet weet hoe het is om een gehandicapt iemand te moeten verzorgen. Toch zijn er ook reacties die niet mals zijn. Zo lezen we op Nujij:

Als vader van een zwaar verstandelijk beperkte zoon, heb ik hier geen enkel begrip voor. We leven in een land waar de zorgverlening zeer goed is voor deze doelgroep. Zelfs in noodscenario’s. Dit maakt mij heel erg verdrietig, want dit lijden is onnodig geweest.

Wat zijn jouw gedachten? Laat het ons weten via een reactie.