Makkelijk recept om je vingers bij af te likken: oma’s appelbeignets

Een bakje koffie of een kopje thee met een appelbeignet; heel veel lekkerder dan dit wordt het niet. En omdat wij net als jij ook van lekker eten houden, hebben we een heerlijk én makkelijk recept voor je.

Bovendien hoeft het niet eens zo duur te zijn om lekker te snacken, zo blijkt wel uit het recept hieronder. Lekker voor na de lunch of voor bij het ontbijt!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram bloem.
  • 4 appels.
  • 2 eieren.
  • 20 centiliter melk.
  • 1 zakje bakpoeder.
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie.
  • 1 zakje vanillesuiker.
  • 1 snufje zout.
  • Voor de frituurpan: 50 centiliter olie.
  • Voor de koekenpan: een paar eetlepels olie.

Volg de volgende stappen: 

  • Doe de bloem samen met bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng dit.
  • Voeg de 4 eieren en de 2 eetlepels olie toe aan het bovenstaande.
  • Meng dit voorzichtig en voeg de melk geleidelijk toe. Dit doe je vooral om klonteren te vermijden. Hierdoor moet een gladde massa ontstaan dat niet te vloeibaar is, maar ook niet dik. Dek de kom voor nu af en laat het rusten.
  • In de tussentijd pak je de 4 appels. Schil deze en snijd ze in ringetjes.
  • Leg de appels in een schaal en bestrooi deze geleidelijk met vanillesuiker.
  • Bakken: verwarm je frituurpan of koekenpan voor. Stop er olie in. 
  • Stop de appelringen in het deeg en voeg ze toe aan de olie.
  • Let tijdens het bakken goed en draai de beignets om als ze goudbruinig van kleur zijn.
  • Haal de beignets uit de pan en leg ze op een bord met absorberend papier.
  • Bestrooi de beignets eventueel met poedersuiker of kaneel.

Laat je ons even weten of het allemaal heeft gesmaakt? Of reageer door ons te vertellen wie deze appelbeignets voor jou moet klaarmaken? Horen we graag van je!