Al vanaf 1979 plant hij elke dag een boom op dezelfde locatie. Het resultaat is schitterend!

 - Algemeen, Mensen

De Indiase man Jadav Payeng woont op het eiland Majuli, dat in een ver verleden compleet bedekt was door een prachtig bos. Maar er moesten wegen en dorpen worden aangelegd en de bomen werden genadeloos gekapt. Dieren werden verjaagd uit hun leefgebied en het schitterende landschap werd binnen korte tijd verwoest. De rust maakte plaats voor cement.

In 1979 plantte Jadav Payeng daarom voor het eerst een boom in het eens zo mooie gebied. Dit zou het begin worden van een boeiend verhaal. Sinds die dag plant hij namelijk al 37 jaar lang elke dag een boom op deze locatie. Met als resultaat dat hij in zijn eentje voor een bos heeft gezorgd dat groter is dan het bekende Central Park in New York.

Inmiddels is het eens dorre landschap weer omgetoverd tot een tropisch paradijs, waar nu 115 neushoorns, olifanten, herten en tijgers leven. Payeng zegt daarover dat zijn droom is om de plek die Majuli ooit eens was, weer opnieuw op te bouwen. Want planten en dieren verdienen hun eigen plekje. Het leefgebied voor dieren werd ooit verwoest door de mens, maar dankzij deze bijzondere man is er weer een kleine stukje teruggegeven!

In de onderstaande video vertelt Jadav Payeng zijn verhaal. Deel het inspirerende filmpje met jouw vrienden en familie om zijn belangrijke boodschap te verspreiden!