Baby wordt in het water gegooid om te leren zwemmen: moeder krijgt storm van kritiek

Een baby het water in gooien zodat ‘ie leert zwemmen: het is niet het meest gebruikelijke tafereel en daarom moeder Krysta Meyer zichzelf verdedigen na een gevolg van kritiek.

Vorig jaar deelde ze namelijk een video waarin haar zoontje Oliver van 9 maanden oud het water wordt ingegooid door haar zwemlerares. Mensen reageren geschokt op het filmpje dat ‘wreed’ zou zijn. Anderen vinden juist dat ‘dit soort lessen zinvol’ zijn. Krysta verdedigt zich nu: 

“Veel mensen zien hoe een kind het water wordt ingegooid en denken dan: dit moet je niet doen. Ik heb doodsbedreigingen gekregen. Ik heb te horen gekregen dat ik een slechte moeder ben, dat ik mijn kind in gevaar breng, en dat ik ze traumatiseer.”

Ze wil echter dat mensen weten dat dit geen reguliere zwemles was, maar onderdeel van een zogeheten ‘infant survival class’ waarbij kinderen leren om zichzelf te redden en dat de veiligheid van de kinderen altijd voorop staat’. 

Afhankelijk aan wie je het vraagt, is de video dan wel mooi of nalatig. Hoe zit dat met jou? Laat het weten via een reactie op dit bericht.