Blinde therapiehond verliest strijd tegen kanker. Baasje bewijst het beestje de laatste eer..

 - Dieren, Honden

Smiley is een golden retriever met meer dan 200.000 volgers op Instagram. Hij is dus niet zomaar een hond. Dat komt onder meer omdat hij zonder ogen werd geboren.

Baasje Joanne George haalde Smiley uit een hondenfokkerij toen hij ongeveer 1 a 2 jaar oud was. Omdat Joanne zag hoe de hond mensen opvrolijkte en bedacht dat hij een perfecte therapiehond zou zijn. Sindsdien heeft het beestje jarenlang mensen in ziekenhuizen, scholen en verzorghuizen getroost in droevige tijden.

smiley-blinde-hond

Helaas is er ook slecht nieuws. Smiley heeft kanker, dat zich helemaal heeft verspreid over zijn lichaam. Omdat geen enkele behandeling aanslaat, rest Joanne geen andere mogelijkheid dan om hem te laten inslapen.

Nu post ze een laatste, hartverscheurende, foto op Instagram waar ze zijn pootje vasthoudt en schrijft:

“Dit is de enige manier om hem terug te betalen voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. We zullen hem morgen laten gaan. Hij heeft genoeg geleden.”

smiley

Ondanks de droevige lading van dit verhaal, zijn we blij dat Smiley zoveel mensen heeft mogen raken met zijn vrolijkheid. Wij wensen Joanne dan ook heel veel sterkte toe.

Geldt dat ook voor jou? Laat het ons dan weten via een reactie op Facebook. Vergeet ook niet om dit bericht te delen met jouw vrienden en familie.