Schokkend: dit is de trieste waarheid achter olifantenritjes

 - Algemeen, Dieren

We kennen allemaal de beelden van de olifantenritjes in landen als Thailand. Toch zullen de meeste mensen onderhand wel doorhebben dat dit soort ritjes alles behalve plezierig zijn.

Net zoals we al waarschuwden voor de misstanden in Griekenland wat betreft (de werkelijk misselijkmakende) ezelritjes willen we je nu op het hart drukken dat ook olifantenritjes moeten stoppen. Want er zijn nog altijd mensen die er het kwade niet van in zien. Foto’s die online hun weg naar de sociale media hebben gevonden, laten echter eens te meer zien hoe erg het gesteld is in Thailand.

De foto’s afkomstig van een olifantenpark in het Thaise Phuket werden op Facebook gepubliceerd en onthullen de vreselijke praktijken die spelen bij deze parken. Want mensen denken dat de olifanten zich zomaar laten bespringen, hebben het mis. Hiervoor moeten de dieren worden ‘afgericht’.

De foto’s tonen dan ook de verschrikkelijke manieren waarop de olifanten ‘tam’ worden gemaakt. Zo zijn er veel te kleine kooien en worden zweepslagen en andere manieren ingezet om de olifanten te onderwerpen aan de wil van de mens.


En ondertussen blijven mensen maar vrolijk op de olifanten rijden. Ken jij iemand die binnenkort naar Thailand gaat? Waarschuw diegene dan. Toeristen zijn helaas te vaak onwetend, maar door dit soort berichten kunnen we bewustzijn creëren. Gewoon NIET DOEN!