Homofoob zegt tegen 7-jarig jochie dat homoseksuelen in de hel belanden

 - Algemeen, Kinderen, Mensen

Elke ouder probeert zijn of haar kind bepaalde waarden mee te geven, maar helaas zijn er mensen die roet in het eten willen gooien. Een voorbeeld daarvan is als een vader en zijn 7-jarige zoon uit het Britse Bath in de supermarkt worden aangesproken.

De twee stonden in de winkel om een cadeau te kopen voor de verjaardag van een meisje uit de klas van het ventje. Hij vond het wel leuk om een toverstaf, kroontje en sieraden te geven. Zo kon z’n klasgenootje zich verkleden als prinses en dat moest haast wel een goed idee zijn! Toen hij met z’n vader in de rij stond te wachten om te betalen, deed zijn zoontje de spulletjes op en deed hij alsof hij een koningin was. Hij zei daarbij:

“Ik ben de koningin en ik beveel deze rij om sneller te gaan!”, riep het jongetje in een deftige toon terwijl hij een rondje draaide. De vader en de andere mensen in de rij moesten lachen om de kleine show van de jongen. Op één man na. Die wendde zich tot de vader en zei:

“Je kunt je zoon niet toestaan dat te doen. Als hij een flikker wordt, dan is het jouw schuld.” Iedereen in de rij keek hem met afgrijzen aan. De kassamedewerkster begreep dat er iets niet klopte en riep haar manager erbij. Tussentijds kreeg de vader een vraag van z’n zoontje:

“Wat is een flikker?”, vroeg het ventje.

“Het is een stom scheldwoord dat je niet wilt gebruiken”, legde de vader kalm uit.

“Het betekent dat je homoseksueel bent,” zei de andere man echter op zijn beurt.

“Wat is een homoseksueel”, vroeg de zoon zijn vader daarop.

“Dat betekent dat je slecht bent en in de hel belandt”, zo antwoordde de man.

“Een homoseksueel is als een man van een man houdt, of een vrouw van een vrouw,” antwoordde de vader.

“Oh! Zoals oom James en oom Ian?”, vroeg het ventje.

“Ja, net als James en Ian. En zij zijn niet slecht, toch?”, vroeg de vader.

De vader had het over zijn broer James, die werkt als kinderoncoloog en zijn partner, die werkt als kinderverpleger. Het zoontje dacht even na en wendde zich op zijn beurt tot de man en zei:

“Mijn ooms maken zieke kinderen gezond. Als je denkt dat zij naar de hel gaan, dan wil dat zeggen dat je ook wilt dat de zieke kinderen ziek blijven. Dan ben je dom.”

De manager kwam met een beveiliger aan. Iedereen in de rij stond volkomen stil. De zoon keek de man recht in de ogen aan. Toen zei hij opnieuw:

“Is dat wat je wilt? Dat de zieke kinderen ziek blijven?”

De man kreeg het schaamrood op zijn wangen en keek vluchtig rond. Iedereen in de rij stond stil zonder iets te zeggen. Even daarna vroeg de manager aan de man om de winkel te verlaten en zijn walgelijke mening voor zich te houden.

Wij hadden het niet nog beter kunnen zeggen. Niet alleen komt het ventje op voor zijn ooms, hij heeft ook meteen een geldig punt. Wat vind jij?