Hond wordt na aanrijding op straat achtergelaten. Maar deze fietsers stoppen gelukkig!

 - Dieren, Honden, Mensen

Voor de hond Columbo kwam er onverwachte hulp op twee wielen. En dat kwam precies op het goede moment. Het beestje zwierf namelijk alleen op straat en werd zelfs aangereden door een auto en achtergelaten. Kort daarna kwam er gelukkig een groep mountainbikers voorbij fietsen die wel voor het beestje stopten.

Terwijl Jarrett Little en de rest van de groep even stopten om zich te hergroeperen kwam de hond uit het bos om ze te begroeten. Jarrett zag daarbij hoe mager het beestje was: zo waren zijn ribben duidelijk zichtbaar. Daarnaast had het arme beest ook uitslag en een gebroken boot. Als ze het beestje alleen achterlieten dan zou dat wel eens heel slecht kunnen afloop voor de viervoeter. Aan de andere kant was de groep op de fiets en dus was het meenemen van de hond niet zo makkelijk als bijvoorbeeld met een auto.

Toch besloten ze om door te zetten en een plan te bedenken. Jarrett gaf de pup een lift en wel op de enige mogelijke manier: op de fiets. Voorzichtig werd de pup achter op zijn rug geplaatst en samen fietsten ze naar de stad.

Toen kreeg ook iemand anders hoogte van wat er was gebeurd met de hond. Andrea Shaw is een grote dierenvriend en was ter plekke. Toen ze het verhaal hoorde, bood ze aan om het beestje te helpen.

Zo betaalde ze zijn operatie en bekostigde ze ook alle andere zorg. Ze wilde het beestje wel adopteren. Er was alleen één probleempje: Andrea woonde op 2400 kilometer afstand. Maar ook daar werd een oplossing op gevonden.

Nu woont Columbo samen met Andrea in het plaatsje Maine. Daar kan het beestje rekenen op de liefde en zorg van Andrea, maar ook heel veel andere vriendjes als gezelschap: Columbo woont namelijk op een boerderij.

De woorden van Jarrett lenen zich er uitstekend voor om dit verhaal af te sluiten:

“Als het vijf minuten eerder of later was geweest, dan waren onze wegen waarschijnlijk nooit gekruist.”

Wat zijn wij blij dat de wegen elkaar wel zijn gekruist. Geldt die gedachte ook bij jou? Laat het ons dan weten door te reageren op dit bericht.