In België zijn mondkapjes in omloop die net iets te groot zijn…

 - Algemeen, Mensen

We zien hoe mondkapjes in allerlei varianten komen en de één is nog mooier dan de ander. Toch is het belangrijkste dat de kapjes functioneel zijn. In het Belgische Aalst loopt dat laatste echter niet helemaal lekker. Daar zijn namelijk mondkapjes uitgedeeld door de plaatselijke gemeente. Dat is uiteraard goed bedoeld, alleen is er één probleem: de kapjes zijn nogal aan de forse kant. Ze worden dan ook meer gezichtmaskers genoemd dan mondmaskers en het formaat van de kapjes levert een hoop hilariteit op. Zie maar eens: 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

In Aalst (Oost-Vlaanderen) lopen mensen rond met te grote mondkapjes. Ze zijn door de autoriteiten aan de inwoners uitgedeeld. Bij sommige mensen zijn de mondmaskers eerder “gezichtsmaskers” te noemen. Dat zorgt voor hilariteit bij de Aalstenaars. . De provincie wijst erop dat de maskers op 60 graden gewassen kunnen worden, dus de kapjes kunnen nog krimpen. #nos #nieuws #mondmasker #mondkapje #Aalst

Une publication partagée par NOS (@nos) le

De gemeente Aalst laat overigens weten dat de kapjes nog wel op 60 graden kunnen worden gewassen zodat ze uiteindelijk toch nog krimpen.

Wat was jouw reactie bij het zien van de hilarische beelden? Laat het ons weten via een reactie.