Oekraïense hond Patron speurt onvermoeibaar naar bommen en mijnen..

 - Algemeen

De oorlog in Oekraïne maakt alleen maar slachtoffers, maar het zijn ook tijden dat er helden opstaan. Een van die helden heet Patron en staat op met vier pootjes.

De 2-jarige jack russell terrier is namelijk onvermoeibaar gebleken in de strijd om bommen en mijnen op te sporen die daar zijn geplaatst door de Russen. Voor de lokale autoriteiten is dat reden om het dier te eren met een eigen postzegel. Het beestje wordt namelijk beschouwd als een nationale held en een eigen postzegel is alleen voor de allergrootsten weggelegd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Telegraaf (@telegraaf.nl)

Patron werkt enkel met zijn baasje Mischa, die de hond een tijd geleden kocht als vriendje voor zijn zoontje. De terriër is nu echter dusdanig getraind dat hij kruit kan opsporen. Zodra het diertje daar lucht van krijgt, seint hij Mischa in die samen met zijn collega’s het explosief onschadelijk weet te maken. Overigens moeten Mischa en co er wel rekening mee houden dat Patron een tegenprestatie verwachting: stukjes kaas, z’n lievelingshapje.

Wij vinden het een schitterend gebaar, al hopen we wel dat Patron zo snel mogelijk met pensioen mag. Hoe zit het bij jou? Laat het weten via een reactie op dit bericht.