Vissers zien hulpeloos diertje op ijsschots liggen die op instorten staat..

 - Dieren

Terwijl ze aan het vissen waren voor de Canadese kust, zagen Mallory Harrigan en haar collega’s plots iets opmerkelijks. Ze zagen een ijsschots met daarop een dier die geen kant op kon. En die ijsschots leek het zelfs bijna te begeven.

In eerste instantie dacht Mallory dat het om een babyzeehond ging, maar naarmate ze dichterbij komen zien ze dat het om een heel ander dier gaat: een poolvos. En die arme poolvos begaf zich in een wel hele nare positie.

Daarmee stonden Mallory en de anderen voor een keuze: of ze zouden doorvaren en het weerloze dier aan z’n lot overlaten of ze zouden stoppen om te helpen. Gelukkig deden ze dat laatste. Dat was niet makkelijk, want het angstige dier stribbelde wat tegen, maar uiteindelijk lukte het ze toch om het dier in een deken te wikkelen.

Terwijl het dier aan boord werd gebracht, dreef de ijsschots nog verder de oceaan in. Mallory was dus net op tijd met de redding. Eenmaal in de haven kreeg het diertje te eten en werd hij vrijgelaten.

En dat is het einde waar we natuurlijk allemaal op gehoopt hadden. Geldt dat ook voor jou? Laat het dan weten via een reactie op dit bericht.