Hij werd ter vondeling gelegd in een oorlogsgebied. Nu brengt hij iedereen tot tranen

 - Algemeen, Mensen

Ruim zeventien jaar voor dit hartverwarmende filmpje werden de broers Emmanuel en Ahmed door een paar nonnen gevonden in een oorlogsgebied in Irak. De jongens waren daar in een schoenendoos ter vondeling gelegd. Omdat er destijds veel chemische strijdmiddelen werden gebruikt in het rampgebied, misten beide broers zowel hun armen als benen. De jongens waren daardoor volledig afhankelijk van de hulp van anderen. De broertjes hadden het daarom bijna niet overleefd, totdat er een wonder in hun leven kwam: hun Australische adoptiemoeder Moira Therese Kelly. Zij werd verliefd op Emmanuel en Ahmed en besloot om het tweetal te adopteren. Samen groeiden de twee vervolgens op in Australië.

Inmiddels noemen ze hun moeder dan ook terecht hun grootste heldin, omdat de vrouw zich onvoorwaardelijk heeft ingezet voor haar de toekomst van haar kinderen. Nu kunnen ze zelfs hun eigen dromen najagen. Emmanuel als zanger en Ahmed als sporter. Ahmed heeft zelfs al meegedaan als zwemmer tijdens de Paralympische Zomerspelen van 2012 in Londen.

In het filmpje hieronder zie je hoe Emmanuel nu zijn lang gekoesterde droom verwezenlijkt. Hij doet dat met een schitterende versie van John Lennon’s ‘Imagine’ op het podium van ‘X Factor Australia’. Zijn moeder en broer kijken trots toe, terwijl Emmanuel eerst zijn schokkende verhaal doet en vervolgens de harten van iedereen voor zich wint. Veel aanwezigen zijn daarbij tot tranen geroerd en zelfs de juryleden kunnen hun emotie niet verbergen.

Was jij ook zo onder de indruk van dit verhaal? En vind jij hun moeder ook een heldin? Deel het filmpje dan op Facebook met jouw vrienden en familie.