Hondje wordt achtergelaten in het asiel. Daar vindt ze haar laatste troost: een teddybeer

 - Dieren, Honden

Het droevige verhaal van Ellie begon toen ze nog maar een jaar oud was. Ze werd in een asiel achtergelaten door haar baasjes. Het arme teefje verloor alles wat ze ooit gekend had.

Nu zit ze in een luidruchtig high-kill asiel in New York en de kans was groot dat haar vorige baasjes haar doodvonnis hadden getekend. Medewerkster Jennifer Jessup vertelt echter hoe er één ding was dat het beestje geruststelde: een teddybeer.

Regelmatig kroop ze achter de grote teddybeer weg om even al het lawaai om haar heen proberen te dempen. Gelukkig bleef Ellie niet lang in het asiel, omdat de broer van Jennifer op zoek was naar een nieuwe hond. Aangezien die helemaal in Florida woonde, moest de hond een lange reis ondergaan. Maar dat zou het natuurlijk allemaal meer dan waard zijn.

Daarmee krijgt het verhaal weliswaar een goed einde, maar het is toch weer verontrustend om te zien hoe mensen nog steeds niet goed genoeg nadenken over het nemen van een hond vóórdat ze een hond in huis nemen. We hebben het hier immers over een leven en niet over een product die kan worden teruggebracht naar de supermarkt.

Wat vind jij hiervan? Laat jouw mening aan ons horen door op dit bericht te reageren.