Vader en zoon lopen door de Franse Pyreneeën. Dan krijgen ze de schrik van hun leven!

 - Dieren

De Franse vader en zoon Vincent en Paul zijn dol op wandelen en dat zou hen op 21 juni een wel heel intense ervaring opleveren. De vader en zoon uit het Zuid-Franse Toulouse waren namelijk in de buurt van Melles (Haute-Garonne) toen ze ineens oog in oog kwamen te staan ​​met een beer. De moeder beer was echter niet alleen en werd vergezeld door haar twee welpen. En juist dat kan heel gevaarlijk zijn. Want een moeder beschermt haar jong altijd.

Na uren te hebben gelopen, besloten ze om een nacht door te brengen in de Franse Pyreneeën. Daarvoor moesten ze nog wel een helling over om uiteindelijk uit te komen bij de accommodatie. Terwijl ze daar de grootste moeite mee hadden, hoorden ze opeens een hond blaffen. Al snel bleek waarom. Paul ging een kijkje nemen en liep helemaal bleek aan.

Hij zag namelijk een beer naderen tot ongeveer 30 meter afstand. Daarna draaide het beest zich gelukkig om, waarschijnlijk om haar welpen te verdedigen. Het waren ongeveer twee of drie seconden dat de twee elkaar aankeken, maar het maakte een blijvende indruk. Vooral de grootte van de beer maakte indruk.

Paul en Vincent zijn de hond enorm dankbaar, want als die er niet was geweest, dan had het waarschijnlijk tot een directe confrontatie kunnen komen. Opmerkelijk genoeg werd onlangs ook een video geplaatst van een moederbeer met haar welpjes. En die zie je hieronder.

Of het om dezelfde beren gaat is vooralsnog onbekend, maar het zou zomaar eens kunnen. Kijk en geniet met ons mee.